Servicemenu

Zoeken

Hoofdnavigatie

Het rode kruis in uw regio
Zoek uw regio aan de hand van uw postcode

Yfke Sturm collecteert op Second Life voor het Rode Kruis

Second Life is een virtuele wereld waarin personen, avatars, naar eigen inzicht vorm en inhoud kunnen geven aan een virtueel leven. Het Nederlandse Rode Kruis staat midden in de maatschappij en vindt dat zij niet mag ontbreken op Second Life. Onderzoekers en studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben de organisatie ondersteund bij het mogelijk maken van deze virtuele collecte.
De persconferentie, die maandag op de Vrije Universiteit plaats vond was geslaagd.  Na afloop heeft Yfke gecollecteerd en is er zo'n 1400 Lindendollar opgehaald.Yfke in Second Life
Naast de activiteiten op Second Life heeft Yfke de hoofdrol in de campagne van het Rode Kruis, waarin collecteren op een verrassende manier wordt gepresenteerd. De aandacht gaat naar Holland's Next Top Collectant. In de commercial worden de collectanten van het Rode Kruis klaargestoomd door het topmodel om te collecteren.
Yfke op doekYfke siert vanaf maandag 25 juni de gevel van het hoofdkantoor. Een foto van Yfke van 12 bij 14 meter zal de voorkant van het gebouw bedekken. Afbeeldingen van Yfke, topmodel en ambassadeur van het Rode Kruis, staan wel vaker in de bladen of op billboards, maar een doek van bijna 175 vierkante meter is ook voor Yfke uniek.
De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis is van zondag 24 tot en met zaterdag 30 juni 2007. In deze week zullen ongeveer 20.000 vrijwilligers van het Rode Kruis langs de deuren gaan met een collectebus.
Het Nederlandse Rode Kruis helpt de meest kwetsbaren in de samenleving, zowel in Nederland als Internationaal. 
Hier treft u de commercials en de avatars aan,
De banners staan op deze pagina en de stoppers op deze.
Commercial 1 (ook beschikbaar via YouTube)
Commercial 2 (ook beschikbaar via YouTube)
Tag on bij commercials.
Radiocommercial
Klik op een illustratie voor een hogere resolutie.
Yfke 1    Yfke 2    Yfke 3
Avatardesigner is Viola van Alphen.
 
  • Nationale Postcode Loterij
  • CBF-Keur
  • Hier