www.reikinijmegen.tk
Home Wie ben ik Wat is Reiki Stootkuur Inwijdingen Reiki links


De inwijdingen

Momenteel geef ik nog geen inwijdingen. De inwijdingen gaan waarschijnlijk beginnen in 2004.

Om Reiki I, II of III-behandelaar te kunnen worden, is een Reiki-cursus, gegeven door een Reiki-master, noodzakelijk.
Er zijn mensen die zonder Reiki kunnen genezen met hun handen, dat noemen ze bijvoorbeeld magnetiseren, of gewoon iets dat ze als kind al vanzelfsprekend deden. Reiki kan helpen deze energie nog sterker te laten stromen en helpt je je nog verder te ontwikkelen.

Cursus Reiki I : Je wordt ingewijd in de eerste graad en leert jezelf en anderen te behandelen. Je leert hierbij de aura schoonmaken en vitaliseren, hoe je jezelf kunt behandelen en hoe je een stoel en tafelbehandeling kunt geven, handposities.

Cursus Reiki II : Je wordt ingewijd in de 2e graad en leert werken met symbolen en het geven van behandelingen aan situaties en personen op afstand. Reiki II is een verdieping voor de Reiki-cursist; het reinigt vooral mentaal en emotioneel. Je kunt deelnemen aan de Reiki II cursus als je al een hele poos Reiki I hebt en natuurlijk als je je hier helemaal klaar voor voelt.

Cursus Reiki III : Je wordt ingewijd in de 3e graad en ontvangt het master symbool en leert zelf mensen inwijden in Reiki I, Reik II of Reiki III. Reiki III geeft een verdieping op met name het spirituele vlak. De reden dat deze cursus bij sommige leraren zo duur is, is dat er zo veel verandert met je. Je krijgt verantwoordelijkheden, je wordt veel gevoeliger in het leven. Het is niet zo maar een beslissing die je snel moet nemen.

Ik raad aan om tussen de cursussen door, je altijd te verdiepen op andere vlakken, zoals yoga, intuitieve ontwikkeling, en andere cursussen en ervaringen die je aanstaan. Mooie reizen, therapie, haptonomie, psychedelica, mensen helpen in een dienstbare (bij-)baan, etc. Dat is voedsel voor de ziel. Alle dingen doen die je altijd al had willen doen. Zoals paardrijden, vechtsporten, fotograferen, theater, wat er maar aan wensen bij jou lag, of bij jou als kind lag.